hari isnin sampai rabu kak ton kena masak sepantas kilat. Si Angah ada tusyen pukul 8 malam, jadi nak kena bagi dia makan siap-siap kalau tak en. suami kak ton akan bertukar jadi shrek. ehhh.... napa shrek pulak, shrek bukannya ganas. jadi hulk sambil koyakkan table runner
Walau selalu pun dia tak nak makan, kak ton tetap paksa. Maka bertukar la pulak kak ton jadik mak tiri kepada bawang putih. huhuhu,,, terbayang os jadi bawang putih dengan taik lalat besar gajah
semalam masak ni je. rendang sekuali besar ada lagi setengah kuali jadi bole la kak ton berlenggang-kangkung kat dapur
korang tak terpesona dengan gambar ni kan?... tau sangat kak ton. kenapa phone orang lain menawan bila tangkap gambar tapi tab kak ton ni sedeh je hasil dia
redho la haku
3 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
ikan bilis dalam 20 ekor
mayang bawang dan tumis sekali dengan ikan bilis. biar sampai naik bau je, jangan sampai rentung
masukkan air perahan asam jawa sebesar 2 ibu jari. kalau ibu jari anda adalah sebesar buah lemon, kurangkan kepada 1/2 jari je ye. Lepas tu kak ton masukkan 2 gelas air dan pecahkan 3 biji telur. Masukkan 2 biji cili padi dan setengah biji cili merah untuk bagi warna sikit.
Gaul-gaul manja untuk elakkan telur hancur. Bila mendidih, masukkan garam, sikit gula. Adjust la kesedapan ikut selera kita
Gitu je la sedikit sebanyak. kita kan pandai, jadi kita tukar-tukar je la yang mana berkenan
ok bye
kak ton nak pass tab kat kawan ni, nak suruh dia godek-godek. apahal teruk sangat hasil gambar ni
sedap nyer kak oiiiii
ReplyDeletepembuka selera
Deletesedap2
ReplyDelete:)
DeleteCantik je telur tu tletak atas pinggan..
ReplyDeletepinggan tu pelik sikit. ada lubang kat dalam
Deletenampak sedap.. leh try nih...
ReplyDeletesilakan ye
DeleteBoleh cuba ni. Simple je :)
ReplyDeletemmg simple je
DeleteAlamak..Boleh tersinggah pepagi buta ni, terliur la pulak..
ReplyDelete