antara biskut yang senang untuk dibuat tapi kalau kita tak minat nak bergelumang dengan coklat, memang akan jadi susah
ekceli, kak ton pun kurang minat
:(
tapi kena ambil kira kesedapan dia jugak. bila dah sedap, kena la ringankan badan
Resepi dari : yatie memories
Bahan A
- 260 gm butter
- 150 gm gula caster
- 1 sudu kecil esen vanila
- 50 gm serbuk badam
Bahan B
- 300 gm tepung Red Rose (kalau takde ganti tepung gandum pun boleh)
- 50 gm tepung kastard
- 50 gm susu tepung
- 40 gm tepung jagung
Bahan Hiasan
- Coklat masakan - cairkan cara double boiler
- Sedikit breadcrumb putih - untuk menyalut
Cara- Cara
- Pukul bahan A hingga berkrim
- Masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh yg lembut
- Canai dan terap dengan acuan yg di sukai
- Susun dalam loyang dan bakar pada suhu 140C selama 30 minit atau sehingga masak
- Sejukkan biskut atas redai
- Celup biskut dalam coklat masakan yg telah di cairkan cara double boiler
- Golekkan biskut ke dalam breadcrumb
- Simpan biskut dalam bekas kedap udara.
rajin leee tu nak buat.. CT nak ngap aje :P
ReplyDelete