Monday, 29 June 2015

Kekeringan Air



bulan Ramadhan ni,,, semangat nak sediakan juadah berbuka memang berkobar-kobar.

keluar pukul 4 sebab lunch time tak rehat, terus ke nursery untuk mengolect barang-barang dan anak teruna yang berusia 14 tahun tu

balik rumah ... potong bawang, sayur mayur, mandi-manda tepi perigi. dalam pukul 5.10 pegi pulak collect anak teruna berusia 10 tahun kat sekolah agama. just nice kalau dia beratur ambil bubur lambuk kat masjid tepi sekolah kak ton pun sampai. pegi pulak collect anak dara berusia 13 tahun kat sekolah menengah

lelah gitu......

tapi lagi lelah bila balik je rumah air takde setitik pun kat pili


yeiiideiiiii. bukan sekali dua hokei




nasib le kak ton ada standby air dalam tong plastik. cepat-cepat keluarkan tupperware untuk buat air transform jadi pili

ni tengah masak kurang sikit perkakas. dah berbuka pun tak de air. korang bayangkan menimbun pinggan masuk dalam sinki, atas kabinet kak ton. nak terjun swimming pool je rasanya

pinggan lebih makan kari pun dah tukar jadi jeli

tu belum lagi air kering membawak ke waktu sahur

adakah perlu beli pinggan plastik sebab pinggan semua dah habis tak berbasuh???? atau makan dalam tempurung kelapa je

sedih tau. nasib le puasa, ai tak marah-marah

kalau nangis pun dalam hati je





1 comment:

  1. adehhh...kalau tak der air memang bikin kacau

    ReplyDelete