Friday, 25 May 2012

Tu La.....Lambat Sangat



dah start cuti sekolah...dapat la kurangkan sikit ketarzanan
elok untuk rehatkan anak tekak sendiri & telinga jiran tetangga
pagi-pagi tak payah nak dengar tarzan berbunyi
tarzan ni tak ble main-main bab masa
kalau dalam kepala dah set kena keluar rumah pukul 6.40am, kena la tepat

napa ek mokcik begitu?
tak ble rasanya terhegeh-hegeh bawak kete
klu ada appointment pun macam tu le kekdahnya
biar mokcik tunggu orang, takmo orang tgu mokcik
kalau dia kena tgu sebab dia sendri awal, then cannot help la
janji...mokcik tepat, tidak lambat

that's why mokcik tak ble tahan tgk orang datang lambat ke opis
ada share ke?,....mungkin la, mokcik yang tatau



so suci hati bob...hadiahkan kawan sekotak cupcake

ni pun last minute, masa tu mokcik tgh siapkan order sapa ek?..lupa
tapi mmg ada order orang lain

kerna mengenangkan bob ni yg langsung tak berkira bab apa-apa pun
ku gagahkan jugak anggota badan utk bercupcake

orang berbudi..kita berbahasa la konsepnye ni konon
tapi memang la....budi orang kalau ada peluang bole la dibalas 
bukan sebab orang nak balasan tapi ....mengenang budi

cewah cewah....tazkirah pulak mokcik



dah siap....
tunggu bob datang collect

birthday sungguh la terkezut...tak lalu nak makan


2 comments:

  1. Anak askar memang biasa dgn ketepatan masa

    ReplyDelete
  2. betul tu...kita adalah insan terpilih

    ReplyDelete