tak pasti kat mana anak-anak dapat inspirasi untuk makan popia sardin ni
punya la diorang suka, kalau boleh nak suruh buat tiap2 hari
maka gigih la ibu ni membungkus popia bebanyak dan simpan dalam peti es
sejam sebelum berbuka dah keluarkan dari tempat pertapaan
Satu lagi menu pilihan dan favourite diorang adalah cucur udang ni
Berselera sunggguh bila nampak ada cucur udang atas meja
Disebabkan ramadhan kali ni adalah bulan rajin bagi mokcik, semua menu pun tak de hal
Akan diusahakan selagi terdaya
Tak pasti kata mana dapat kekuatan untuk masak segala jenis makanan
Kalau beli pun, en suami akan pergi gerai ikan bakar je
Tu pun harga agak membunuh
Sekor tuka pun rm20, tu pun tak de le besar mana
Bila dah buang kulit pari tu, secoet je yang tinggal
Anak-anak pun malas nak pergi ke pasar ramadhan
Hari tu ada la pergi sekali, nak beli kuih untuk sedekah pada jiran rumah lama
Punya la susah diorang nk turun dari kereta
Muncung sorang-sorang boleh ikat dengan tali rafia
No comments:
Post a Comment