Baru teringat, ada satu lagi kejadian memalukan berkenaan entry sebelum ni
Kot kalau senang, mokcik cerita
Waaaahhh.....bajet penglipur lara plak
Syabbasss....ni kes syok sendiri
Hari ni kita kembali ke kelas masakan
Dah lama tak menayang gambar n resepi masakan
Waaaaahhh... yang ni bajet tukang masak plak
Ahaksssss....ilmu yg ada jangan disorok
Kelak tak berpahala
Ni antara biskut kegemaran anakanda tercinta
Nak membuatnya pun bercinta jugak tau
Dua tiga kali kerja
Dah menggentel jam, nak kena canai
Lepas tu nk kena sumbat pulak dlm cup besi
Kalau buat sikit ok la kot
Kalau banyak, mungkin terbantut pertumbuhan kuku untuk beberapa waktu
Meh kita layan resepi yg dikopi dr cik mat gebu
Bahan
120 gram butter
120 gram marjerin
60 gram gula aising
1 kuning telur
1 camca teh esen vanilla
50 gram tepung jagung *
50 gram tepung kastad *
300 gram tepung gandum * (gaul dn ayak)
Jam nenas secukupnya
Cara
1. Putar marjerin, butter, gula, tekur dan esen hingga sebati.
2. Masukkan tepung sikit demi sikit hingga doh menjadi lembut.
3. Canai doh setebal 4mm, terap dengan acuan bunga. Masukkan ke dalam tin patty
4. Gentel jam sebesar duit 10 sen dan letak di bahagian tengah doh
5. Bakar dlm oven pada suhu 175 darjah selama 15 hingga 20 minit.
6. Sejukkan.
Note : hiasan adalah mengikut kreativiti
wah rajinnya.. :-)
ReplyDeleteRajin yg cuma sebentar
ReplyDelete