Thursday, 3 July 2014

Ramadhan 3 & 4



hari isnin sepatutnya balik pukul 4 tapi tak berjaya balik awal sebab nak settlekan kerja urgent untuk closing. tak pe, kak ton tak kesah walaupun vontot kak ton dah melompat-lompat dari kerusi

maka.... 
puasa ke-3 dan ke-4 dah habis closing, boleh le pecut. bangga rasa, pukul 4.20 dah ada depan pintu pagar 


potong bawang, potong satur, keluarkan ikan dan sayur

kena ambil iwan dan angah kat sekolah agama lepas ni. tak pe, ngam-ngam pukul 5 kak ton tertenggek depan sekolah

hangin lintang melanda. berjanggut aku tunggu diorang. memula tak berapa nak angin sebab aku tau mesti diorang beratur amik bubur lambuk kat masjid tepi sokolah. bila angah datang, cakap iwan ada kat tepi longkang tengah ambil ikan.... waaaaaa, i is bengang

setengah jam kak ton dalam kereta n dia boleh bergembira menangguk ikan. gembira ya,,,,,,, tengok le nanti

tapi puasa, tak mo marah lelebih. marah sikit-sikit untuk mewujudkan suasana takut tapi rupa dia macam tak takut langsung. nyampah. sikap singa kak ton selalu kelihatan, jadi semua orang pun dah kurang gerun

walaupun marah, kak ton berjaya masak kari ayam, sayur. 2 lauk semalam pun tak habis jadi diorang join memperbanyakkan lauk atas meja. kuih cakoi beli je kat pasar campur dengan bubur lambuk

selesai Ramadhan ke-3




Ramadhan ke-4

iwan tak pergi tangkap ikan. mungkin dia sayangkan telinga dia dari kena suara petir kak ton. bagus cayangggg, dengar cakap ibu

wahh...... kari ayam ada balance lagi. nak buat roti jala la

sebelum menjala, masak lemak udang dengan nenas, sayur dan ikan bakar dah ready



2 comments:

  1. salam ramdhan, sedapnya roti jala, bubur lambuk pun sedap. hehe

    ReplyDelete