Monday, 19 January 2015

Caliph Buskers - sebak kak ton



kak ton rasa hari ni mesti ramai orang busy dengan youtube, google segala

nak cari caliph buskers

begitu jualah dengan kak ton. google gambar, google link, tengok youtube. semuanya penangan ajl29 semalam

secara ikhlasnya, kak ton bukan le peminat setia ajl. sebabnya,,,, selalu buat ahad malam. esok budak nak sekolah jadi guru besar kena tunjukkan contoh yang indah dan menawan dengan tidur pada waktu yang ditetapkan. lagipun mata kak ton ni kalau melepasi waktu piawai, susah nak lelap

tapi sempat tengok caliph buskers beraksi denga kumpulan mojo




memula tu tak perasan pun diorang ni kurang upaya. lepas kamera dah zoom baru perasan. tu pun lepas anak-anak didik cakap. incik suami pulak cakap, diorang ni selalu main kat jalan tar

idok le kak ton tau. dah pegi jalan tar pun 2 tahun sekali, mana mungkin kak ton tau 

seriously, meremang bula roma kak ton bila dengar diorang menyanyi. nampak keikhlasan kat situ, suara dari jiwa kaedahnya

dah le meremang bulu roma, mata pun masuk habuk,... sebak sesangat

sampai sekarang ... kak ton masih sebak bila tengok youtube

mencari rezeki yang halal walaupun dengan ketidaksempurnaan yang dimiliki. tengok pada video-video yang orang2 upload sebelum ajl ni, kak ton percaya rezeki diorang sentiasa ada, sentiasa murah

ce try carik kat youtube diorang nyanyi lagu she's gone, walaupun bunyi sikit bergaung tapi meletops sangat




well done

semoga berjaya di dunia dan di akhirat



4 comments:

  1. betul tu cikgu..saya yang tengok live kat stadium semalam pon meleleh airmata...semua audience berdiri masa caliph buskers perform..best sgt dorang ni!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaaa... klu tgk live mesti lg gemak

      Delete