Friday, 22 November 2013

Di Sebalik Tabir "Fishing Theme"



I was so excited nak menyiapkan candy buffet kali ni

tak pasti sebab apa
mungkin sebab tema dia kot????
tema mancing sebab birthday boy punya la suka mancing. ikut hobi bapak eh. kocik-kocik dah suka mancing. caya la emeer

lokasi tak kalah... nun kat nilai

no problem, lokasi tak jadi halangan sebab aku konvoi je dengan along. adik dia yang request for the candy buffet

sapa along????
always my supporter, kawan masa kat Uitm dulu

perjalanan agak mencabar

hujan lebat. pun tak jadi masalah sebab aku naik kete, bukannya motor ataupun lanca

smart tag kaput pulak.... kena guna touch & go. dah lama tak touch, rasa lain plak

traffic lite kat bandar enstek yang paling hebat. punya la nyakitkan hati, aku rasa mau lebih 1/2 jam kitorang berjaya lepas sebiji traffic lite. ingat kan accident punya hal. siput pun berjaya lepas traffic lite tu dari kitorang

janji pukul 4 tapi 4.20 kot baru sampai. hujan jadi penyelamat, tetamu tak sampai lagi. doa selamat pun belum start

alhamdulillah


kelam kabut le nyiapkan meja. nasib ramai assistant




gantung name tag

name tag le sangat kan??



kek yang ohsem... tempah kat bangi katanya

2 beradik tengah mancing, sorang lagi tengah mentelaah pelajaran



emeer, for the 3rd birthday



so comel.... ikan pun tercongok dari sungai

nampak gaya macam ikan siakap 3 rasa





see the choc dalam piring

spatutnya untuk choc fountain, patutnya cair tapi along berjaya menghangitkan choc tu

aku suruh masuk dalam microwave 40 saat dia bantai sampai 3 minit. hasilnya ... choc yang keras

haaaa.... nasib la aku bawak choc extra. kalau tak beramai-ramai le kita cicah biskut dan marshmallow dari dalam pinggan tu

along terbaek



kat balang tu patutnya ada pancing dengan ikan tapi dah disebat dek bebudak lepas upcara potong kek

gasak la... janji happy



tak aci..... anak i pun sebat choc

mintak halal ye elly



 bapak ikan di tengah laman


dalam perut bapak ikan penuh dengan gula-gula. ni bukan aku buat,,,, tuan rumah sediakan



candy bentuk ikan... puas aku cari serata tempat. berjaya jugak jumpa. i is happy



candid aku dengan along. sorang tengah susun, sorang tengah potong kek

candid le sangat kan???....

"along,,, cepat tangkap gambar ibu ni, buat-buat macam ibu tak nampak kamera"


kenapa aku kata di sebalik tabir je???

sebab gambar yang along tangkap semua versi syok sendiri. tak pun gambar yang betul-betul. penat aku set-up table, tak ditangkapnya

tengah tunggu gambar dari photographer tuan rumah. tu pun dia ada ihsan nak bagi sekeping dua kat aku


7 comments:

  1. memang osem la.... pandai buat kek :)

    ReplyDelete
  2. kretif la akk... suka tengok hasil tgn akk.. hurmm. ina minat belajar masak, tapi nk buat xpndai.. adoi!!!!!!

    http://arenamuslimah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Patut ko pun kena pakai baju ala2 nk memancing hahaha

    ReplyDelete