kita semua kan tukang masak professional kat dapur sendiri. bila professional, kena la cukup segala rempah ratus, baru le makanan sedap,,,, meletop-meletop dalam mulut
hebat kan?...
ingat mercun je boleh meletop. kelasssssss
abih tu, bila rempah ratus banyak, bekas kecik2 pun banyak jugak. kalau tak kena gaya, boleh serabot kepala
untuk itu, terpaksa pikir cara yang aku rasa comel dan perasan kemas. janji mata clear, hati pun senang
ni diaaaaaaa....
lokasi dalam lacik kabinet
macam yang kegunaan tiap-tiap hari macam garam tak de le aku letak. biar je kat tempat masak, bahagian bawah dapur. kang meroyan pulak aku kejap-kejap nak bukak laci kat tepi sinun
belacan, serbuk kunyit, asam jawa pun aku biar kat tempat lama
ada 2 bekas yang aku guna
macam pernah tengok???
hihihihi, bekas yang orang kawin selalu bagi tu tapi tak semua le aku dapat. ada 5 je yang orang kawin punya, yang lebih tu aku beli
sekarang yang bekas bulat tu dah tak de, pesen botol 4 segi pulak
haihhh... kalau bekas bulat tu ngam-ngam je kedudukan. dah terjejas kekemasan laci aku
kat antara botol tu aku ada la letak divider supaya tak lari
macamana aku dapat divider tu?..amik zink yang cantik, ukur lebar dan kelepetkan kiri kanan 90 darjah. jadi tak de le so called divider tu bergerak-gerak
kita kasi ikat dia....
aku adalah nyanyuk... lupa plak bagitau macamana label tu boleh wujud
mula2 aku adjust la bentuk bulatan dalam excel, kecil sikit dari saiz penutup. konsep try n error la ni kononnya. bila dah ngam, kasi add la word
disebabkan kertas warna merah sama dengan warna kabinet & blind, aku pilih tulisan yang senang nampak
dah print, kasi laminate. sebab tu le kena bulatan lagi kecik dari penutup. lepas laminate, potong la
kat belakang, tampal dengan double sided tape. dah boleh tampal kat penutup. senang, kejap je dah siap
bila bekas kotor, cabut je label dan basuh botol. tampal semula bila botol dah kering
kreatif ko
ReplyDeletekreatif le sangat, kan
ReplyDelete