Thursday, 30 October 2014

Luar Bidang Kerja



kalau tak salah masa minggu deepavali hari tu mr. president ada panggil short meeting. antara topiknya adalah untuk menghijaukan sekeliling. suasana office boring, steel di sana  dan sini

any suggestion/comment????

baby yang comel ni pun angkat tangan

"saya dengan ini mencadangkan kita tukar bunga-bunga kat depan reception area. bunga adalah sedeh. memandangkan saya dalam proses untuk dapatkan quotation dari kontraktor, apa kata kita gotong-royong je"

haaaa... 
begitu le sedikit sebanyak kata-kata baby setelah ditranslatekan ke dalam bahasa melayu

ada yang berkata ... disebabkan baby yang melontarkan kata-kata itu, maka secara separa otomatiknya tugas itu dicampakkn pada baby

hampeh sangat conclusionnya
untuk berundur sudah tidak mampu, mari je kita positifkan diri

sebelum lunch jumaat minggu lepas, berkelana lah baby ke sungai buloh, survey-survey bunga 


bunga untuk meja sendiri
8 engget je korang. rasa nak hangkut semua bawa balik

kita tengok berapa lama daisy ni mampu bertahan dengan aura badan kak ton

beli sikit je dulu. untuk gotong royong kita pergi lagi sekali minggu depan, 3-4 hari sebelum kejadian




1st round tanam bunga dengan cleaner sempat sumbat 4-5 pokok je dalam tanah

dah rasa macam orang gile pulak tanam pokok dalam hujan rintik-rintik. kak ton dah le pakai bra besi, takut plak apa-apa kejadian tidak diingini. debar aiiiii



hari kedua penanaman kak ton kidnap operator sri lanka yang bersopan santun ni

ewah gopi ... memandang tepat ke muka kak ton nampaknya

maka berdua-duaan la kak ton dengan pekerja international ni. orang lain nan ado tolong. sorang tu tolong tengok dan tolong sembang-sembang dari tingkat president sambil menghadiahkan kami 2 tin air nescafe dalam tin



hampa .... 
badan sungguh membulat dan membonjol di sana sini






12 comments:

  1. Bestnya kalau tempat kerja kakak ada peluang boleh tanam pokok bunga banyak-banyak macam ini.
    Selagi ada ruang tanam terus Ida. Nanti bila dah meriah buat N3 kakak nak tengok hasilnya:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. orait kak. memang eksaited ni. rumah sendiri dah tak de ruang nak menanam

      Delete
  2. ida seronok dapat tanam sendiri bunga tu:):)
    bangga kalau akak dpt buat mcm tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok tu memang seronok. buat masa ni belum boleh bangga sebab tak nmpak hasil sepenuhnya

      Delete
  3. Dulu suka beli pokok kecik atas meja kerja..skang dah Malas plak huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi rasa fresh plak bila ada bunga ni

      Delete
  4. somelnya bunga tu.. nak cari la satu boh kat opis.. ^_^

    ReplyDelete
  5. kak tonnnnnnnnnnnnnnnn
    OMGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG
    wakkakakakak
    kemain ko kak ton ye
    menanam lak
    weiiiii
    pehal bdn semangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. skill kerja dari segenap pelusuk segi

      entah le knp nampak sgt semangat badannya
      bukan makan mcm anda pun

      Delete