Tuesday, 21 October 2014

Next Campaign .... Mari Bergolek & Commolot dengan Hanjeng


dah kenapa dengan rakyat Malaysia ni??... 

soalan yang lebih tepat lagi ... 
dah kenapa dengan umat Islam kat Malaysia ni???

dalam banyak-banyak binatang yang Allah cipta, yang comel-lote dan manja-manja kat dunia ni, anjing jugak yang dipilih

seingat kak ton, opah dulu ada bela anjing tapi untuk jaga lembu-lembu dalam kandang je. anjing tu pulak tak pernah umor kitorang nak belai-belai. duduk je dia tepi kandang tu, tak de maknanya nak dijadikan best fren. kandang pun jauh dari kawasan rumah 

kempen diwijudkan untuk nak ilangkan rasa takut dan fobia umat Islam dengan anjing?... 
biar je la rasa takut tu ada dalam diri. bukannya rasa takut pada anjing tu rasa macam orang toreh-toreh belakang kita dengan pisau ataupun rasa macam sakit nak beranak

takut je pun.., bila anjing datang dekat, kita lari je la

habih cerita



ototototot... comel sangat ni, family bonding

selalu kita berjalan dekat giant & tesco, hari ni kita tukar sikit aktiviti. mari la kita mengusap anjing dengan penuh rasa kecintaan



geli tapi mahu
"ni first time I pegang hanjeng jadi abaikan rasa gugup I tu ye. sila bagi sokongan moral"

muka mintak penampo

well done. i dah berjaya mengubah persepsi umat Islam terhadap anjing

hanjeng sangat perangai



penganjur majlis memberi taklimat????

sapa penganjur tu???

pengsan bangun pengsan bangun kak ton dibuatnya

sambil dengar taklimat, mari kita duduk bersimpuh reramai di atas padang. demi hanjeng-hanjeng, mari kita abaikan panas terik matahari



"i nervous tau, hanjing .... 
jangan jelir-jelir lidah macam tu, I terpanjat nanti"

"jangan la tarik-tarik tolak-tolak tudung kuning I... I beli kat mesir ni"



pakcikkkkkkkkkk... 
kenapa pakcik boleh join sekali???



memetik kata-kata dari sinar harian online
"Hari ini berlangsung acara ‘I Want To Touch a Dog’ (Saya ingin sentuh anjing) di Central Park, Bandar Utama, yang bertujuan membantu orang ramai, terutamanya umat Islam, untuk mengatasi persepsi negatif terhadap anjing dan dilaporkan mendapat sambutan."

memetik kata-kata dari melvister.com
Program “I Want to touch a dog” yang dianjurkan oleh individu muslim dan berbangsa melayu iaitu Syed Azmi terbuka kepada orang ramai tanpa mengira agama dan bangsa. Untuk info, program selama 2 jam ini telah berlangsung dengan jayanya di Central Park One Utama, Petaling Jaya apabila seramai 1,800 peserta menyertai kempen tersebut. Antara objektif utama program tersebut adalah untuk mengatasi rasa takut kepada anjing dan belajar rasa belas kasihan yang diajar dalam Islam

1800 perserta telah beramai-ramai membuang masa dengan aktiviti sedeh macam ni. nak nangis??? tapi airmata takmo keluar. bukan takmo sangat tapi airmata pun tak nak membazir untuk benda macam ni


next campaign ..... 

MARI PEGANG BABIRIAH, APA MAU TAKUT???



6 comments:

  1. kalau dikata jahil confirm melenting tp itulah hakikatnya...rakyat malaysia perlu gali ilmu dengan lebih lagi...ape faedah saje2 pegang najis? sayangi haiwan tu memang dituntun tp gunala logik akal kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sangat tu. tak de keje cari keje

      Delete
  2. geli ar kak ton
    benda dah haram, tetap la haram kan
    dah terang2 dlm quran
    alahaiiii makin lama makin jahil umat kita ni
    nak kata tak terpelajar, belajar punya jauh
    sedeyyyy la tapi tak mampu kuar air mata ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. airmata pun terkejut untuk mengeluarkan diri dari mata

      Delete