Ada sikit pertukaran dengan jadual hidup
Aiseh....tapi tak pasti berapa lama pertukaran ni mampu berterusan
Adakah hangat-hangat taik ciken?...harap2 mampu la bertahan lama
Bukan senang nak tukar, mind set kena la teguh
Pertukaran pun tak de le hebat mana, jogging setempat kat depan tivi je
tapi gempak jugak, kan?
selain usaha ke arah badan yang sihat, dapat jugak tengok french food at home
sebab jadual larian ni start pukul 7pm, ngam-ngam siaran tu start
bila azan, stop kejap
dah hasilnya, mokcik dapat resepi mudah ya amat ni
yangg ni mokcik test power, buat 2 bijik kentang sederhana besar
dia buat hari tu kencang kecik, comei sungguh
ni kiranya kena sesangat dengan tekak mokcik yang jugak comei
lepas ni berlari-lari le mokcik ke pasar untuk cari kentang comei
2 biji kentang sederhara besar
1/2 sudu kecil parsley kering (dia guna fresh parsley)
1/2 sudu besar butter
Sikit garam dan lada hitam
standard omputeh masak mesti ada lada hitam dengan tempat pusing dia tu, ala yang kayu tu
cara-cara
Rebus kentang sampai empuk, jangan buang kulit
macamana nak tau dia dah empuk?..cucuk kentang dengan pisau dan angkat. kalau laju ke dia turun, maka dah empuk la tu
bila dah empuk, keluarkan dari periuk dan kopek kulit, nampak licin dan cantik je masa ni
masukkan semula dalam periuk
campur garam, lada hitam, parsley dan butter
masak kejap je atas dapur, cuma nak cairkan butter je
dah pun siap
amacam?...senang tak?
yang penting, lazat
sungguh sedap makan depan tivi
tepi tivi pun sedap jugak rasanya
mmmmmmm....rasa macam gadis mat salleh bersantai kat tepi pantai
lepas ni bole explore lagi
wahhhhh. boleh masuk masterchef ni. ;)
ReplyDeletemasterchef?...kat pintu luar masterchef pun tak mampu
ReplyDelete