Lagi resepi dari buku Siri Blogger Masakan
rasa sedap cuma gambar je tak senonoh sebab...... hukhuk, malas nak cerita. biar la diri sendiri menahan rasa sedih di hati
biskut ni ada rasa pahit-pahit koko sikit tapi aku suka. pahit sikit je, tak de le sampai juling-juling bijik mata ko nak tahan rasa pahit tu
macam peria la ni kiranya...
pahit tapi sedap dimakan
Bahan A
280 gram mentega
200 gram gula aising
1 sudu teh esen vanilla
Bahan B
250 gram tepung red rose
50 gram tepung jagung
1/2 sudu teh serbuk penaik - ayak 3 bahan ni
50 gram serbuk koko
20 gram serbuk oreo
Bahan-Bahan Hiasan
Serbuk oreo
Coklat masak putih
Cup kertas
Pukul bahan A dengan kelajuan sederhana hingga sebati.
Tambah bahan B dan uli menjadi doh yang lembut.
Bulatkan doh dan golek dalam serbuk oreo, susun dalam cup kertas
Bakar pada suhu 150 darjah selama 30 minit atau hingga masak
Cairkan coklat putih, masukkan dalam piping bag. Paipkan atas biskut
No comments:
Post a Comment