Monday, 25 March 2013

JJCM la sangat



Semalam, bawa tetamu yang datang rumah untuk makan malam yang berkonsepkan mee. Tetamu ni jenis makan nasi sehari sekali je, malam tak suka makan nasi. walaupun at last tuan bagi cadangan tak nak keluar, kami yang boleh makan nasi ni tetap la keluar sebab mind telah disetkan yang malam ni nak keluar je

Gigih la en. suami cari restoran yang konon sedap
pusing sana, pusing sini

Non-jumpa sebab kitorang ni kolot, asyik-asyik makan kat restoran yang sama je. Otak tak berkembang, badan je tak berhenti berkembang


Masa ronda-ronda tu, jumpa la satu restoran ni... agak cantik la rupa dia, manusia pun ramai


ok kawan-kawan, kita makan kat sini yek



oooooo.... ada plaque "jalan-jalan cari makan"
kat menu pun ada tunjuk JJCM

sure la hebat ni...
tapi goreng2 tak do yo

cuma ada sup ,,, tomyam ,,, nasi goreng ,,, nasi putih + lauk pauk ,,, nasi lemak

tak pe tak pe, malas nak carik tempat lain


amboi .....
punya la lembap servis
tukang ambik order pun datang lepas kitorang berjanggut tunggu, bila hantar kurang 1 minuman

nasi goreng lagi la berjanggut
dah la tunggu lama, nasi goreng cina punya la sejuk bedi
nasi goreng ayam ,,, punya la keras ayam dia
tak pasti tu ayam ataupun getah sekerap yang dah ready nak hantar pada pemborong getah sekerap

nasi tu mungkin masak banyak-banyak dan simpan dalam termos
tapi kalau simpan dalam termos mesti ada rasa panas
bila rasa nasi tu sejuk bukan main, aku pulak yang panas

indah khabar dari rupa


that was the first and the last la nampaknya


pada tokei kedai, sila buang plaque tu



2 comments:

  1. bukan leh caya sangat wei JJCM ni, hampeh gak kengkadang tuh

    ReplyDelete