Entah hapa punya tajuk, sila la garu-garu kepala sebelum aku ceritakan dengan lebih detail
Aku ni adalah pembuat dan penjual cake, cupcake, chocolate, dessert dan yang seangkatan dengannya
Sila perhatikan betul-betul ayat di atas yek
Aku bukanlah penjual biskut kering, sayur sawi mahupun ubi kentang yang harga memang dah fixed, kalau nak mintak tawar tu dengan harga yang munasabah
ok ok, bukan nak cerita pasal tawar harga tapi macamana aku tentukan harga produk aku (cewah... rasa macam ahli keparat pulak)
dan al-kesahnya
aku dapat le satu emai ni, tanya harga... lebih kurang gini soalannya
tulisan merah ada conversation kami
tulisan merah ada conversation kami
RM60 boleh dpt berapa bijik cupcake??'
dengan kadar lebih pantas dari kilat aku pun reply
plain, icing biasa (yakni buttercream) atau icing keras (yakni fondant)?
apa hiasan?
apa hiasan?
dan jawapannya ....lebih kurang gini
hmmm
panjang lak ceritanya
takpelah, beli dari secret recipe je
panjang lak ceritanya
takpelah, beli dari secret recipe je
salah ke soalan aku tu?..
aku cuma nak pastikan aku menjawab soalan dengan betul supaya customer pun takkan rasa bengang kalau aku tidak mengikuti kehedak, bagi kek buttercream sedangkan dia expect kek fondant
kalau nak hiasan complicated harga adalah lain, kalau korang nak bentuk-bentuk 3D kat atas kek, harga pun of course la lain sebab aku kena menenyeh-nenyeh fondant dengan bersungguh-sungguh
di manakah salah aku?????
kenapa aku diperlakukan begitu?
kenapa aku diperlakukan begitu?
eh ... apahal minachi ni pulak yang menjelma?
sabotaj la ni
haaaaa... ni la wajah aku yang menangis sedih
image : googled
jadi kepada baby-baby semua, bukan la aku sesuka je nak tanya korang yek. semua pun bersebab-musabab, bukan mengada-ngada
No comments:
Post a Comment