Monday, 17 March 2014

Projek Minggu Lepas



as-salamualaikum

hari ni isnin, mesti ramai yang lembik, kan?... 
2 hari melepek kat rumah, 1st day kerja of course le jadi agar-agar

tak kira la hari apa... hidup kena diteruskan. orang dah bayar gaji kan, kena la komited

minggu lepas aku ada sebut pasal berdebar. ni le yang aku debarkan. permintaan seseorang yang terpaksa aku relakan dalam derita

kakak ni minta aku tunjukkan cara buat kek lori

huhuhhu, aku pun first time buat kek lori hari tu. tak de berguru dengan sapa-sapa. maka logik le kalau aku berdebar

masa akak tu msg aku, garu-garu kepala le kejap. kenapa aku yang jadi pilihan?... dah ketandusan ke insan lain di dunia ni

tapi aku dah warn siap-siap. kot kalau lori jadi kereta sorang jangan salahkan aku. tapi kalau bukan salah aku, salah sapa pulak??... 

redho je la, aku anggap ni cabaran


ni le rupa lorinya. ada macam lori??




kekangan masa ... 
sebab cuma ada ada 2 jam setengah untuk siapkan 

aku ada projek lain, akak tu pulak adik dia tiba-tiba datang ajak keluar. tu yang tak de hiasan tambahan. dia kata malam nanti dia buat sendiri




lap peluh yang menitik atas lantai.... 


cik kak kita dengan hasilnya



awet muda ni .... anak sulung dah 22 tahun

alamak, aku ingat sebaya je. nampaknya aku yang awet tua



sesi membungkus kek

cepat kak.....adik akak tengah tunggu tu, nak menempah baju raya




harap-harap akak puas hati, jangan serik ye

perasan tak aku tak de mention nama akak ni. lupa la tuuuuu nama dia maknanya. mangkuk kan??



16 comments:

  1. cantikk..dulu pon SB penah buat sebijik guna fondant untuk luaran.

    ReplyDelete
  2. Kalau nampak lori je Budak Gundut akan cakap itu lori minyak. Itu lori sawit. Itu lori sampah. Itu lori pasir. itu lori angkat barang.

    So kak, nak tanya ni. Itu lori apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lori ni tak angkat apa2. kerja pusing2 je akka makan gaji buta

      Delete
    2. makan gaji buta? haha. jangan selalu sangat kak. kembung perut karang. hehe.

      Delete
    3. tak selalu buat pun mmg dah original kembung. mana satu dada mana satu perut pun susah nk bezakan

      Delete
  3. menjadi . apa yg di guna utk tayar yer . dok fikir jer ...

    ReplyDelete
  4. cantik gila kek tu! btw SM done follow sini, jemput singgah ke blog kalau sudi. salam kenal :)

    http://santanmanis.blogspot.com/2014/03/blog-santan-manis-masuk-majalah-remaja.html

    ReplyDelete
  5. ada lupa lori tu oklah
    hahahha rajin ko ngajar kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. x de le rajin. terima dgn berat hati. akak ni bersungguh sgt. kesian plak

      Delete