Thursday, 6 March 2014

Sungai Congkak the Movie



excited giler nak pergi mandi air terjun. dah berabad tak jejak rasanya

jauh jugak ek dari klang nak ke sungai congkak. driver akka en. suami pulak bawak kereta dengan penuh lemah gemalai tapi tak berani nak bersuara. buatnya dia sentap, tak pasai-pasai dia buat u-turn

misi kali ni sebab ada aktiviti untuk sports club tapi aku tak berapa join pun. buat syarat je join sebenornya, aku lebih pada nak bawak mak abah jalan-jalan akka menikmati sejuknya air terjun. orang buat sukaneka, aku jeling-jeling manja je dari jauh




otw ke sungai congkak, pick-up sepupu yang duk kat cheras... meramaikan mejelis kaedahnya. ramai-ramai baru le happening

ngam-ngam ada pondok kosong tak jauh dari tempat office aku berpesta... cantek le tu, boleh paw bbq nanti

ada bbq ayam & daging tapi aku pun ada banyak bawa makanan sendiri. aku rasa makanan aku lagi banyak dari bbq punya, sebab tu ramai jugak yang tumpang makan




sebelum berendam... kasik isi perut dulu. nanti tak de le terapung sebab badan ringan



dua orang ni anak sepupu

ada sikit magic di sini
abang warna lain, adik warna lain




cepia ni aku perasan kalau buat peace mesti tengok jari sendiri. mesti dia nak pastikan dia guna jari yang betul. aku pun saspen, kot2 dia naik satu jari tengah je nanti

kadang-kadang 2 jari, kadang-kadang 3 jari. bantai le cepia oooii, janji orang paham ko mengepeace




kalau ikot perasaan rakus, nak je aku berendam sampai ke petang. sonok gak

anak-anak lagi le happy. aku rasa ni 1st time diorng jumpa air terjun, jadi perasaan jakun memang membuak-buak


**** dah janji dengan budak opis nak pakai bikini tapi sebabkan mak dan abah ada, tak berani pulak aku ****



11 comments:

  1. Assalamualaikum :)

    Alahai bestnya pi mandi ayaq terjun ! Kami lama dah tak pi. Lagi seronok kalau pergi dengan keluarga ramai-ramai kan ;)

    ReplyDelete
  2. hanya itu saja gambornya. ate mana ada photographer, semua pun dah tojon dalam ayo tojon

    ReplyDelete
  3. ada lagi sekeping tak masuk sini. tu je yg mampu

    ReplyDelete
  4. next time try pegi air terjun serendah pulak... huhuhuu
    dalam perkampungan org asli..best..
    dekat dgn rumah mak mya

    tetmbah krisis xde air ni....nasib dekat dgn sungai hihii

    done follow u .... http://myaleo.blogspot.com/2014/03/janji-dari-nya.html

    ReplyDelete
  5. As salam...

    bestnyer...tgh mencari tempat bercuti utk keluarga...

    =D

    ReplyDelete
  6. Masmira .... kat serendah?... ok, nanti nak gugel

    ReplyDelete
  7. akak adek ... mmg seronok, air pun tak dalam sgt, sesuai utk anak2

    ReplyDelete