Huhuhuhu... sayang mak ketat-ketat.
How ketat?
Sorry, gGam gajah pun tak boleh lawan, gam uhu apatah lagi
Apa lagi makanan yang paling sedap kalau bukan masakan mak. Mak masak sadin pun rasa makan masakan chef wan.
Balik kampung hari tu sempat la buat muka lima sen, "dah lama tak makan tepek pisang". Dengan harapan mak mendengar rintihan hati ini.
Aku tau, mak mesti akan buat.
hehehe., ni namanya politik murahan
Korang tau ke apa tu tepek pisang.
Ala,,,, macam lempeng la jugak, guna pisang
Termakbul la permintaan, makan tepek pisang di pagi hari
Senyum la aku sampai ke telinga
Meh kita tengok cemana mak aku mengerjakan tepek pisang ni.
Bahan sempoi sungguh, macam nak buat cekodok pisang dan lepat pisang je. Cuma yang ni menyihatkan, no minyak-minyak yek
Lenyek pisang, tambah tepung, secubit garam, gula
Dah siap, bentang daun pisang dan tepek la atas daun pisang. Jangan guna daun keladi, nanti gatal pulak tekak korang. hehehe
Letak pulak kelapa parut yang dah dicampur dengan sikit garam. Kalau rasa hebat, bole la letak banyak garam
tutup la itu pisang
masak la atas kuali leper, tak leper pun boleh. jangan lupa bukak api, berkurun pulak pisang tu tak masak-masak
dah siap. juling-juling bijik mata aku, sedap sangat la tu konon
Rindunya nak makan tepek pisang macam ni...
ReplyDeleteJom la kita buat bersama2
ReplyDeletewahhh... sedapnyer....kompem balik nih carik pisanggg...
ReplyDeletehttp://supernifzvitamin.com/petua-kempiskan-perut-selepas-bersalin/